Samaritan Center

Samaritan Center

AIA CNY Award of Merit for Pro Bono Project, 2015

This historic building has been successfully re-purposed into the new home of the Samaritan Center, accommodating handicapped accessibility, providing natural lighting, heating and fresh air, with their first meal served in April of 2015.

The main dining area/community gathering space utilized many of the existing pews to create restaurant bench seating areas.  The existing pews were also used to separate the main dining area from the family dining area and children’s learning area.  Backs of the original pews were added to the front of the serving line to screen the stainless steel cabinetry, along with creating wainscoting on partitions at the office area.  Original stained glass doors were refurbished and used throughout the office area and conference room.